Miksi Arabiemiraatit ja Yas Island on hyvä talvilomakohde?

Talvilomaa suunnitellessa mietin mikä olisi viikon reissulle sopiva kohde. Arabiemiraateissa olen käynyt Dubain puolella ja se kiinnosti edelleen. Takuuvarma aurinko ja lämpö jäivät mieleen. Arabiemiraateissa lomailu on helppoa, hotellit ovat hyviä ja nähtävää riittää. 

Dubain rantaa edellisellä reissulla

Vuosi sitten lomailin Kap Verdellä Salin saarella ja nyt päädyin Abu Dhabiin ja sen Yas-saarelle. Yas Island sijaitsee noin 30 kilometriä Abu Dhabin keskustasta ja 150 kilometriä Dubaista. Abu Dhabin lentokenttä on Yas Islandin vieressä.

Apollomatkojen kautta löytyi hinta-laatusuhteiltaan hyvä hotelli. Yas Islandilla löytyy varmasti riittävästi nähtävää viikoksi. Siellä sijaitsee mm. vesipuisto, useita teemapuistoja ja iso ostoskeskus. Abu Dhabin puolelta löytyy mm. Guggenhaim-museo, Louvre-taidemuseo ja jättimäinen valkoinen moskeija Sheikki Zayedin moskeija. 

Sääennuste lomaviikolle oli muutama päivä ennen lomaa kolmenkymmenen asteen molemmin puolin. Pakettiin kuului suorat yölennot Finnairilla Dubaihin ja siihen otin bussikuljetukset hotellille Abu Dhabiin. 

Arabiemiraatit on superhelppo kohde talvella. Lento on reilu 6 tuntia ja englannin kielellä asiointi sujuu kaikkialla. Aikaero on sopivan pieni eli talviajassa 2 tuntia ja kesäajassa vain tunnin. Palvelu on hyvää. 


Lämpötila on lopputalvesta 30 hujakoilla. Ilma on kuivaa aavikkoilmaa, eli se tuntuu viileämmältä, kuin vastaavissa asteissa kosteammissa maissa. Tuulet muuttavat säätä nopeasti, pilvinen päivä voi muuttua kirkkaaksi nopeastikin. Muista siis 50 tai 30 kertoimen aurinkorasvaa joka päivä, vaikka sää vaikuttaisi pilviseltä.


Valuuttakurssi 

100 AED oli noin 25 € 
eli jakaa dirhamihinnat neljällä 
(4/2019)

Muista ennen matkaa Arabiemiraatteihin

  • Tarkista passisi voimassaolo, passin pitää olla voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivästä.
  • Sähköpistokkeisiin tarvitaan kolmepiikkinen adapteri, sama kuin Englannissa. Meidän hotellilla kännykän pystyi lataamaan USB-pistokkeella eli viikon reissussa en tarvinnut adapteria.
  • Pukeudu konservatiivisemmin, pitkiä helmoja ja pidemmät hihat takaavat paremman kohtelun ja vähemmän katseita. Esimerkiksi kaupungilla, kauppakeskuksissa ja ravintoloissa pitää pukea polven peittävä ja olkapäät peittävä asu. Maksimekot ja löysät pellavavaatteet olivat parhaat asut.
  • Julkisilla paikoilla ei saa pussailla.

Turistiveroa maksetaan hotellin tähtiluokituksen mukaan
  • 4 tähden hotellit  15 AED /makuuhuone/yö = 3,75 €
  • 7 x 15 = 105 AED  on 26,25 € per viikko
  • 1-3 tähden hotellit 10 AED /makuuhuone/yö 
  • 70 AED = 17,5 €


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Miksi Kap Verde lomakohteeksi?

Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa