Radisson Blue Yas Island -hotelli oli huippu

Radisson Blu -hotelli sijaitsee Adu Dhabin Yas Island -saarella muutaman hotellin keskittymässä Yas Plazalla. Hotellilta on huoneista näköala merelle ja golf-kentälle. Abu Dhanbin lentokenttä on lähellä, joten hotellin yli lentää säännöllisesti koneita, mutta äänet eivät olleet häiritseviä.



Länsimainen ja paikallinen kulttuuri olivat sujuvasti sekaisin samassa hotellissa. Hotellissa oli skandinaaveja sekä paikallisia hunnutettuja naisia perheineen. Tilat ovat tyylikkään ajattomat.


Superior-huone oli tyylikäs ja tilava

Parvekenäkymä hotellin uima-altaalle, golf-kentälle ja merelle

Hotellilla oli Apollon opas joka päivä kahdesti ja ohjelmaa oli runsaasti liikunnasta lastenohjelmiin. Osa ohjelmista oli ilmaisia ja muutamat maksullisia, mm. joogaa oli tarjolla.

Altaat oli valaistu iltaisin

Radissonin uima-altaat on lämmitetty. Minun makuuni vesi oli välillä jopa vähän liian lämmintä, ilmeisesti aurinko lämmittää päivisin vettä. Yksi altaista on vain aikuisille, keskimmäinen on perheallas ja toinen pääty on pienten lasten kahluuallas. Viereisen Park Inn -hotellin uima-allas on myös Radisson Blu -vieraiden käytössä. Hotellissa on myös hyvä kuntosali, sauna ja spa.

Aikuisten allas 

Pikkulasten kahluuallas


Huoneet olivat erittäin tilavat ja tyylikkäät. Hotellihuoneiden parvekkeet ovat merelle auringonlaskun suuntaan. Abu Dhabin keskustan siluetti näkyy kirkkaalla säällä horisontissa. 

Park Inn ja Radisson Blu -Hotelleilla on yhteinen ilmainen minibussikuljetus rannalle Yas Beachille ja kauppakeskukseen Yas Mallille hotellin edestä kerran tai pari tunnissa. Paikan saa varattua aulan concierge-tiskiltä ja mukaan rannalle saa ateriakupongin.

Saarella pääsee myös kulkemaan ilmaisilla Yas Island -shuttle busseilla. Yas Plazalta lähtee bussipysäkiltä noin 20 minuutin välein minibussi, reittejä on sininen ja punainen Yas Plaza -aukion hotelleilta. Bussi ajaa torstaina ja perjantaina myöhempään. Aikataulut näkyy pysäkiltä tai netistä. Tämä bussi kiertää useamman pysäkin, joten se oli useimmiten täydempi.


Suositus, ota All Inclusive

All Inclusiveen kuuluu ruokailut buffet-ravintola Assymetrissä. Ruoka vaihtuu osittain päivittäin. Kokki valmisti aamuisin omeletteja ja muina ruokalajeina mm. minihampurilaisia tai kimchiä. Tarjolla on mm. intialaisia ja lähi-idän makuja. Päivittäin löytyi myös länsimaisia klassikoita, kuten ruotsalaisia lihapullia. Kasvisruokaa on myös tarjolla, mm. intialaisia ruokia.

Parasta ruuissa oli salaattipöytä ja jälkiruokapöytä on enemmän kakkubuffet. Salaatit ovat todella laadukkaita eri päivinä eri valikoimaa, mm. caesar-salaattia, erilaisia lähi-idän salaatteja, hummusta ja tsatsikia. Kaikki ruuat on tehty alusta alkaen itse ja sen maistaa. Samoin ravintolan jälkiruoat olivat elämyksellisiä mauiltaan. 

All Inclusive
  • Aamiaisbuffa, klo 6.30-10.30
  • Lounasbuffa, klo 12-15
  • Illallisbuffa, klo 18.30-22.30
  • Allasbaarista saa juomia klo 11-23
  • Soft All Inclusiveen kuuluu vain alkoholittomat juomat ja alkoholijuomat sisältävä on erikseen.


Hotellissa on myös kaksi muuta ravintolaa, italialainen ja belgialainen. Naapurihotellin Park In meksikolainen on toki myös käytettävissä. All Inclusiveen kuuluu yhdelle illalle illalliskupongit, joilla voi ruokailla italialaisessa tai meksikolaisessa. Söimme kerran italialaisessa ja ainakin se oli huippuhyvää. All Inclusive sisältää oman listan, josta valitaan alkupala, pääruoka ja jälkiruoka. Ruokajuoma on sama kuin muulloinkin omalla rannekkeella, ellei osta jotain muuta. Paria olutta, yhtä puna- tai valkoviiniä kuului meidän rannekkeeseen.

Parvekenäkymä, Abu Dhabin keskusta näkyy horisontissa siluettina


Parhaat puolet hotellissa
  • Ruoka oli todella hyvälaatuista, All Inclusive on erittäin hyvä
  • Huoneet suuria ja parvekkeen näkymä on altaalle ja merenlahdelle sekä golfkentälle, plus auringonlasku on parvekkeen suuntaan
  • Opas on paikalla 2 kertaa päivässä hotellilla

Vielä parannettavaa
  • Pientä sähläystä respassa, mm. saatiin ensin väärät rannekkeet - ilman alkoholia
  • Siivous voisi olla paremmin tehty, mm. parvekkeille kertyy tuulen mukana hiekkapölyä ja pikkulinnut sotkevat linnunkakkaa kaiteisiin
  • Yölento Dubaihin on yllättävän rankka, olimme aamukuuden jälkeen hotellilla ja huoneen sai tulopäivänä vasta iltapäivällä klo 15



Hintoja hotellilta Radisson

Suosittelen lämpimästi All Inclusivea, sillä hotelli sijaitsee alueella, jossa on vain hotellien omia ravintoloita. Muut ravintolat sijaitsevat kauppakeskuksessa tai satamassa muutaman kilometrin päässä. 
  • Aulan kahvilasta cappuccino tai latte 22 AED = 5,5 
Ravintoloiden tarjouksia oli mm.
  • Taco Tuesdayn buffa 125 AED = 31 €
  • Keskiviikkona 2 viiniä yhden hinnalla - Juustolautanen 50 AED = 13 € 
  • Meksikolainen illallisbuffa torstaina livemusalla 
  • Lauantain "Saturday Roast" illallisbuffa 125 AED = 31 €
  • Sunnuntaisin ribsejä 1 kg ämpäri 99 AED = 25 €
  • Allasbaarista drinkit tai viinilasi noin 10 € kappale ja maku-shishaa 88 AED = 22 €


Lisäksi tulee Tippi: 10-15 % ravintolalaskusta


Hinnat 04/2019



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Kulttuurimatka Tallinnaan ja uusi hotelli Nunne

Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa