Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa




Etsin siskoni ja minun syntymäpäivilleni lomakohdetta parin tunnin päästä kotipaikkakunnaltani ja päädyimme varaamaan vähän spesiaalimmat majoitukset. Korona-aikaan tuntui turvalliselta mennä pienemmille paikkakunnille.
 

Lomakeskus Revontuli sijaitsee Keski-Suomessa, noin parin tunnin matkan päässä kotoamme. Suuntasimme ensin lasten toiveesta Pandan tehtaanmyymälään Jyväskylään ja siitä sitten jatkoimme puolen tunnin päähän Hankasalmelle Revontuleen. 


Syntymäpäivät lasi-iglussa

Juhlimme siskon pyöreitä syntymäpäiviä omalla porukalla kahdessa vierekkäisessä iglossa. Siskon perheelle oli varattuna kahden makuuhuoneen lasi-iglu Kuiske järven rannalta ja meillä oli varattuna 2-kerroksinen tiglo Saana sen takaa. Molempina mökkien näkymät olivat järvelle huikean hyvät.







Kaksikerroksinen Tiglo Saana ulkoa


Meille sattui säiden suhteen ihan täydellinen sää illaksi, oli kirkas ja kuulas toukokuinen kevätilta. Kahden kerroksen lasi-iglusta oli huikean hyvät näkymät auringonlaskun suuntaan. Yöllä ihailimme iglusta tähtitaivasta. 




Kaksikerroksinen Saana-tiglo

Saana-tiglon sisustus oli minun makuuni. Vaaleaa puuta ja vastakohdaksi mustia yksityiskohtia.  Luontoaiheiset sisustustaulut ja tyynyt olivat mieleeni. Erittäin onnistunut kokonaisuus. 





Makuuhuone sijaitsee yläkerrassa ja siellä oli kaksi moottoroitua sänkyä järvelle päin. Samassa tilassa oli myös kaksi tavallista sänkyä seinän vieressä esimerkiksi lapsille. Aamuaurinko ei paista makuuhuoneeseen, vaan nousee tiglon takaa. 





Alakerrassa oli oleskelutilaa, ruokapöytä ja minikeittö, minivessa sekä pieni suihku-sauna. Hauskoja yksityiskohtia oli sisustustakka, joka tarvittaessa myös lämmittää tilaa ilmalämpöpumpun lisäksi. 





Kahden makuuhuoneen Kuiske

Rannalla sijaitseva Kuiske oli pienempi oleskelutiloiltaan, mutta valitsimme sen siskon perheelle, koska siinä oli kaksi erillistä makuuhuonetta. Toisesta makuuhuoneesta oli näkymä saunoille ja toisesta toiselle samanlaiselle iglulle. Makuuhuoneissa oli rullaverhot pystyikkunalla.





Kuiske oli sisäosiltaan tummempi ja siellä oli suihku sekä erillinen wc. Pihaan tehtiin parhaillaan perustuksia mahdollisesti tälle lasi-iglulle kuuluvalle joko paljulle tai porealtaalle.





Värikäs Diner 50-luvun henkeen

Ruokailimme päärakennuksen yhteydessä olevassa Revontuli Bowling Dinerissa, josta sai mm. burgereita, wingsejä ja makeita herkkuja. Dinerissa oli myös baari. Ravintolan vieressä oli keilaradat sekä kiipeilyseinä. Sisustus oli mielestäni onnistunut tyylin mukaan. 





Saunailua ja poreita

Pääsimme saunomaan illalla ruokailun jälkeen perinteiseen Loitsusaunaan ja myös poreallas oli sen terassilla lämmin meille. Saunasta pääsee helposti pulahtamaan järveen, seurueemme herrat pulahtivat toukokuun alun hyisen kylmään järveen ja kirmasivat lämpimiin poreihin. Ilta meni nopeasti saunoessa ja sen jälkeen paransimme maailmaa toisessa iglussa.





Runsas aamupala

Majoituksen hintaan kuului aamupala päärakennuksen ravintolassa. Aamupala oli oikein hyvä ja mieluista syötävää löytyi kaikille. Ravintolasalissa pystyi istumaan väljästi ja turvallisesti.


Alueella on paljon tekemistä

Revontulen vieressä on 18-reikäinen golf-kenttä. Respasta olisi voinut vuokrata fatbike-pyöriä. Keilaaminen näytti hauskalta ja radan vieressä oli pieni kiipeilyseinä rohkeille. Kesällä voi suppailla ja uida. 





Revontuli on ihana viikonloppukohde pariskunnille ja perheille esimerkiksi perhejuhlien viettoon. Alue kehittyy koko ajan ja siellä oli meneillään pieniä parannuksia jo tälle kesälle. Alueella on monta erilaista majoitusvaihtoehtoa kesäaitoista lasi-igluihin.






Revontuli Resort

Hankasalmi, Keski-Suomi


Vierailun ajankohta 05/2021

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Kulttuurimatka Tallinnaan ja uusi hotelli Nunne

Kap Verde ja Sal lomakohteena