Kap Verde ja Sal lomakohteena

Kap Verdellä on 10 saarta + 5 pienempää tai oikeastaan saaria on jopa useita kymmeniä, riippuen laskutavasta. Suurista saarista 9 on asuttuja ja kymmenes on asumaton.

Salin saari on saarista idässä, Boa Vistan yläpuolella, noin 500 km Afrikan rannikolta. Sal rauhallinen ja chilli lomasaari, jolla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. 

Kuivaa aavikkoa ja kasvillisuutta Salin saarella

Aurinko on lähes varma, saarella sataa vain parina päivänä vuodessa. Salin saarella tuulee talvisin paljon, meidän lomaviikolla liput rannassa olivat yleensä keltaista tai punaista ja yhtenä päivänä vihreä. 

Paras aika matkustaa olisi huhti-toukokuu, jos haluaa vähemmän tuulista keliä. Tosin aurinko saattaa olla silloin jo aika ärhäkkä. Kap Verde on suomalaisten matkanjärjestäjien talvivalikoimissa useammalla toimijalla.

Santa Marian kylän rantaa lauturin lähellä

Santa Marian kylässä rauhallisin kohta rannalla oli laiturin vieressä. Jos tuulee etelästä, kannattaa kokeilla itäistä rantaa Ponto Preiaa, yleensä toisella rannoista voi uida. 

Rantaa pitkin kävely oli minulle mieluista ajanvietettä ja välillä on mukava pysähtyä kahville tai juomalle. 



Ensivaikutelma Kap Verdestä - Salin saari

Salin saari on matala, kuiva ja vaatimaton. Saari on pieni ja lättänä, vain muutama korkeampi kohta nousee tasaiselta pinnalta. Saarella on yllättävän vähän kasvillisuutta luonnostaan. Se muistuttaa paljon mm. Egyptin ja Marokon kuivaa maisemaa, Saharan vaikutus näkyy saarella. Saari vaikuttaa köyhältä ja saapuessamme Santa Marian kylään, näkee siellä turismin tuomaa vaurautta.

Saarella tuulee paljon ja aallot saattavat olla suuria. Riippuu vuodenajasta, kuinka paljon tuulee. Ilmeisesti talvella on vielä tuulisempaa ja alkukesästä touko-kesäkuussa olisi vähiten tuulista. Meidän reissumme aikana tuuli noin 10 metriä sekunnissa, yhtenä päivänä oli tyynempää. Merituuli on aina viileähkö, päivällä se on vilvoittava ja illalla jopa kylmä.

Teitä ei ole montaa, joten saarella on helpohko liikkua ja vaikka eksyisi, ei juuri voi olla löytämättä perille. Salin saari on niin pieni, noin 12 km leveä ja kolmisenkymmentä kilometriä pitkä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Miksi Kap Verde lomakohteeksi?

Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa