Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Saarilla on aina kalliimpaa lomailla, niin myös Kap Verden Salin saarella. Suurin osa tuotteista tuodaan joko Afrikan mantereelta tai Kap Verden muilta saarilta.

Jos maksaa euroilla, hinnat ovat noin 10 % kalliimpia. Se on kuitenkin helppoa, 100 escudosta on yleensä kurssilla 1 euro. Paikallisvaluuttaa saa vaihtorahoina tai vaihtamalla pankissa. Paikallista rahaa ei voi vaihtaa enää Suomessa euroiksi, kannattaa vaihtaa vain sen verran, kuin tarvitsee.


Paikallinen puoti Santa Marian keskustassa

Vesijohtovesi on puhdistettua merivettä ja sitä ei kannata juoda eli kaikki juomavesi on mantereelta tuotua pullovettä. 1,5 litran vesipullo maksoi 1 euron minimarketissa ja 5 litran pönikkä 2 euroa. Kannattaa ostaa isoja pulloja.

Ravintolaruuan saa yleensä 10-20 €, viinilasi noin 5 euroa, drinkit noin 5 eurosta ylöspäin. Kahvi oli yleensä eurosta kahteen. Mitä lähempänä rantaa tai hienompi hotelli, sen korkeammat hinnat. Hiltonilla illlallisbuffa olisi ollut 35 € henkilö, kahvikuppi oli 4 euroa.


Paistettua kalaa ravintolassa

Taksin hinnat pitää sopia etukäteen, reilun kilometrin matka on 2-3 euroa ja yöllä +1 € lisä päälle. Takseja on joko "taksitolpilla" ja ne kyllä tarjoavat ohimennessään tööttäämällä kyytiä. Takseja on siis runsaasti tarjolla.

Halvimmat viinipullot olivat noin 5 euron tietämillä. Paikallista cha-viiniä saa noin 15 eurolla pullo. Viiniä ja kahvia viljellään Kap Verden Fogon saarella, joka on tuliperäinen ja ravinteikas saari. 


Kap Verdeläistä kahvia 4,5 €

Tuliaisina ostin paikallista kahvia, sitä viljellään vulkaanisella Kap Verden Fogon saarella. Kahvipaketti oli minimarketissa 4,5 - 5-5 € / 250 g. 

Ostin myös Malagueta-chiliöljyä, siinä on mausteena piri piri -mausteseosta, valkosipulia, chiliä ja viskiä. Öljypullo maksoi 5 € matkamuistomyymälässä.

Puhelut ovat kalliita, eli kannattaa valita hotelli, jossa on ilmainen wi-fi tai maksaa ehdottomasti netistä. Tekstiviestit saattavat kuulemma jäädä tulematta perille eri maiden liittymien välillä.

DNA:n roaming-hinnat Kap Verde, kevät 2018 
Soitto 5,58 €/min
Vastaaminen 1,88 €/min
Tekstiviesti 1,51 €/kpl
Tiedonsiirto 11,17 €/Mt

Telialla roaming-hinnat Kap Verde, kevät 2018 
Soitto 2,49 €/min
Vastaaminen 1,79 €/min
Tekstiviesti 0,29 €/kpl

Muista laittaa puhelimesta mobiilidata pois päältä HETI, 
täällä hyvät kuvalliset ohjeet miten voi säästää. 




Itselle tuli tiedonsiirrosta 43 euron lisälasku, hotellilla olisi kuitenkin ollut ilmainen wi-fi... Videot lähtee pyörimään somepalveluissa automaattisesti, joten se kerryttää tiedonsiirron dataa nopeasti.


Santa Marian rantaa

Kaikki turistit maksavat veroa noin 2 € päivää kohden saarella käydessään. Turistivero oli kahdelta 28,56 € meidän hotellilla kortilla maksettuna keväällä 2018 ja se maksettiin uloskirjautumisen yhteydessä. Joillain hotelleilla turistivero pitää maksaa käteisellä.

Viisumi Kap Verdelle on ennakkoon 25 € ja passi pitää olla voimassa 6 kuukautta paluupäivästä.

Hinnat keväältä 2018.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulttuurimatka Tallinnaan ja uusi hotelli Nunne

Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa