Lähtö ja menolento Kap Verdelle Salin saarelle

Matkasimme lentokentälle ensimmäistä kertaa junalla, vaihdot sujuivat yllättävän kätevästi Tikkurilassa ja isot matkalaukut saimme mahtumaan hyvin molempiin juniin. Keräradan juna kulki yllättävän kätevästi lentoasemalle. Junia kulkee 10 minuutin välein. 

Junalippu kannattaisi ostaa ajoissa, sillä säästölippu on yllättävän edullinen. Me ostimme liput vasta pari vuorokautta aiemmin. Yleensä olen mennyt kentälle omalla autolla ja jättänyt auton parkkiin. 

Lentokentän juna-asema

Tiistaiaamuinen lähtö oli helppo, lentokentällä oli yllättävän hiljaista ja kaikki jonotukset sujuivat nopeasti. Lähtöselvitys oli perinteiseen tapaan Novairin tiskillä jonottamalla, sitä ei siis voinut tehdä itse automaatilla. Apollomatkoilla kuuluu yksi 20 kg laukku ruumaan ja yksi käsimatkatavara.

Helsingistä matkasimme välilaskulle Tukholman Arlandan kentälle ja koneessa saimme tällä välillä appelsiinimehua ja sämpylät. Kone oli yllättävän väljästi pakattu, useilla penkkiriveillä, kuten myös meidän rivillä jäi yksi tyhjä istuin keskelle. Mukava yllätys.

Menovälilaskulla poistuimme koneesta Arlandan kentälle, kone oli puolisen tuntia myöhässä. Se oli sopiva jaloittelutauko käydä pyörähtämässä vessassa ja parissa kaupassa. 

Matka jatkui eteenpäin, kun saimme ruotsalaisetkin kyytiin. lensimme Tanskan ja Saksan yli. Lentoateria oli kanaa seesam-kastikkeessa. Ruoka oli lisämaksullinen palvelu, minusta ihan ehdottomasti hintansa väärti. Juomia oli hyvä valikoima lisämaksusta.

Apollomatkojen oma kone, Novair

Ruotsista Kap Verdelle lentää noin 7 tuntia, puolessa välissä lentoa lensimme Lissabonin ohi. Kanarian saarten kohdalta on vielä kahden tunnin matka ja siinä kohdassa saimme vielä lämpimät leivät ja omenamehua. Välipalat olivat positiivinen yllätys.

Kap Verdelle laskeuduttiin aika lailla aikataulussa. Menolento oli välilaskun kanssa 9 tuntia ja 40 minuuttia. Aikaero Kap Verdellä on 3 tuntia, Suomen talviaikaan verrattuna ja kesäaikaan verrattuna 4 tuntia vähemmän.

Salin saaren kenttä on pieni, siellä oli meidän koneen lisäksi vain kaksi Yhdysvaltojen jättikokoista sotilaskonetta. Komeita koneita, en ollut nähnyt sellaisia aiemmin. Muuten olimme ainoat asiakkaat kentällä.

Maahantulo sujui melko hyvin, yksi jono oli niille, jotka tarvitsevat viisumin saapuessa eli "Visa on Arrival" -jono ja muu porukka jonotti muille luukullle. Joitain pikkulapsiperheitä päästettiin jonon ohi vähän lyhyempään jonoon. 

Laukut tulivat nopeasti ja Apollomatkojen oppaat opastivat oikeaan bussiin hotellin mukaan. Oppaita oli kaksi, yksi suomenkielinen ja yksi ruotsinkielinen. 


Bussit tulivat aivan täyteen. Meidän bussi ajoi vain yhdelle hotellille eli Hiltonille. Matka sujui hyvin, vain 20 minuutin ajo kentältä. Oppaat kertoivat matkalla tietoa saaresta, meidän bussissa oli suomalainen opas. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kap Verden hintataso - Salin saari, Santa Maria

Kulttuurimatka Tallinnaan ja uusi hotelli Nunne

Lasi-iglu tähtitaivaan alla - Revontuli Resort Keski-Suomessa